Als je in de tuin of op je terras een mooie buitenkeuken hebt staan, is het wel zo handig om deze praktisch in te richten, zodat je alles bij de hand hebt. Met een aantal goede plastic opbergbakken, waterproof etiketten, een eventuele hoes en wat andere organisers, tover je je rommelige BBQ-plek om tot een overzichtelijke, goed georganiseerde buitenkeuken. Door te kiezen voor water- en weersbestendige materialen, houd je je kolen en aanmaakhoutjes droog en zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk zonder roest of waterschade kunt genieten van je ingrediënten, keukengerei en BBQ. Lees hier hoe je je buitenkeuken organiseert!
Inhoudsopgave
Labellen
Etiketten zijn ideaal voor het labelen van bakken, dozen, potjes en andere spullen. Bij Avery kun je bijvoorbeeld watervaste etiketten bestellen, die onder alle weersomstandigheden netjes blijven plakken. Omdat het buiten extra belangrijk is om ingrediënten zoals kruiden en BBQ-rubs op een koele en donkere plek te bewaren en afgesloten te houden, kun je er door middel van duidelijke labels voor zorgen dat je ze toch makkelijk terug kunt vinden in een kastje of laatje van je buitenkeuken. Daarnaast kun je kruiden en specerijen die je vaak gebruikt zo makkelijk groot inkopen en verdelen over gelabelde potjes in je binnen- en buitenkeuken.
Opbergen
Als je een buitenkeuken in je tuin of op je balkon hebt geïnstalleerd, dan kook en eet je waarschijnlijk vaker buiten dan alleen tijdens een sporadische BBQ in de zomermaanden. Het is dan ook wel zo praktisch om je keukengerei daar bij de hand te hebben, zonder dat je het telkens eerst uit je keuken binnen moet verzamelen. Het is dan ook aan te raden om een extra kastje, lade of bak in je buitenkeuken te reserveren voor alle tools die je nodig hebt om buiten eten te bereiden. Door alles in afsluitbare plastic bakken op te bergen, voorkom je dat er vocht bij aanmaakhout, branders en andere BBQ-tools kan komen en houd je roest buiten de deur. Heb je geen gootsteen in je buitenkeuken? Zorg dan ook voor een extra plastic bak waar vies keukengerei, bestek en servies na gebruik direct in kan, zodat je dit makkelijk in een keer mee naar binnen kan nemen om af te wassen. Zo geniet je van een goed georganiseerde buitenkeuken!