Woonkamertrends 2022

De woonkamer trends van 2022

Het afgelopen anderhalf jaar hebben we meer tijd in ons eigen huis doorgebracht dan ooit tevoren. Daarnaast is het normaal geworden om vanuit huis te werken, omdat er niet veel buitenshuis gebeurt. De vorige trend maakte veel mensen en bedrijven blij waardoor deze trend wordt voortgezet. In dit artikel vertellen we je de woonkamertrends die in 2022 populair gaan worden.

Jouw thuiskantoor zal blijven in 2022

Thuiskantoren komen steeds vaker voor en ze laten meestal niet genoeg ruimte toe. In dit artikel zullen we enkele van de verschillende manieren onderzoeken waarop mensen een thuiskantoor kunnen maken.

Bij het maken van een thuiskantoor is het belangrijk om één vaste werkplek te hebben. Je kunt het beste een goed bureau aanschaffen want reken er maar op dat je in 2022 voorlopig nog wel zult thuiswerken. Je komt uiteraard ook aardig ver met een goede tafel en een stoel, maar investeren in jezelf is nooit een slecht idee. Wat het belangrijkst is, is dat je niet de ene dag op je werkplek zit en de andere dag op de bank hangt of misschien zelfs in de slaapkamer. Waarom niet? Je werkt simpelweg niet efficiënt. Leg jezelf de beperking op tot een vaste werkplek waar je het meest efficiënt kunt werken.

Een Google thuiskantoor

Het is een goed idee om een slimme assistent op je bureau te hebben die je met alles kan helpen, bijvoorbeeld Google Home. Je kunt alles vragen met ‘Hey Google’ en herinneringen instellen. Het zal zelfs berekeningen en meer doen!

Kamerplanten

Hier bij 4kleuren.nl zijn we grote fans van kamerplanten omdat ze kunnen helpen de lucht te zuiveren. Daarom is het zo’n goed idee om er een paar in je thuiskantoor te hebben. Bovendien voegen planten een natuurlijke aantrekkingskracht toe en kunnen ze jouw thuiskantoor uitnodigender maken.

Vintage of Urban 90’s?

Trends in wonen voor 2022 draaien grotendeels rond Retro en Urban 90s. Retro-stijl heeft kleuren als okergeel, terra, blauw en de combinatie van zwart met wit. De lijnen zijn zacht of gedurfd, afhankelijk van wat je zoekt. Je zult ook iconische stippenpatronen zien! Het meubilair zorgt voor een art deco-sfeer met behulp van walnoothout, glas en fluwelen texturen. Het gebruik van glas is niet alleen duurzaam maar geeft ook een klassieke uitstraling aan het ontwerp. We vinden dat deze trends het best kan worden samengevat door het gebruik van koele materialen zoals beton en staal in felle kleuren. Scherpe lijnen kunnen ook een groot deel van deze stijl zijn. Graffiti, kunst en elementen zoals graffiti, cijfers en abstracte ontwerpen die ’s nachts worden verlicht, zijn allemaal te zien.

Neutrale kleuren

Het kleurenpalet van het komende jaar laat zien dat mensen in deze tijd van het jaar neigen naar rust. Natuurlijk kun je met accessoires nog wel een beetje speelse uitstraling creëren, echter op de muren zal de keus weer meer vallen op de neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige.

Trendy alternatieven

En ook trendy stalen deuren verschijnen tegenwoordig in veel huizen en worden steeds populairder. Messing en koperen deuren zijn ook alternatieven. Een wijs besluit uit de beproevingen van het afgelopen jaar is dat we keuzes met opzet moeten maken in plaats van ze onbewust te laten gebeuren. In veel opzichten biedt ons huis stabiliteit voor ons. We moeten ons bewust zijn van het belang ervan in ons leven.

Schrijf hier een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *