pexels-olha-ruskykh-6279912

Wat kost een voordeur?

Wanneer je binnenkort je woning gaat verbouwen, dan mag je natuurlijk de voordeur niet vergeten. Dit is namelijk de eyecatcher van jouw woning en geeft anderen direct een indruk van jouw persoonlijke smaak. Iedere smaak is anders, waardoor er inmiddels verschillende soorten, kleuren en formaten op de markt zijn gebracht. Dit klinkt misschien hartstikke mooi maar al deze optisch zijn van invloed op de uiteindelijke prijs. Hierdoor kan het lastig zijn om te achterhalen wat een voordeur nou precies kost. Om dit inzichtelijk te maken, vertellen wij je graag in deze blog wat een voordeur kost. Lees snel verder en kom erachter of dit een rib uit je lijf is!

1. Materiaal

Zoals hierboven genoemd is de prijs van voordeuren erg afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Dit is niet zo gek aangezien je bij voordeuren de keuze hebt uit vier verschillende materialen, namelijk: kunststof, aluminium, hout en PVC. Hierbij is PVC het goedkoopste materiaal en betaal je bij aluminium zelfs 20% meer. Daarnaast zijn er ook nog eens diverse soorten hout, waardoor de prijs van een houten voordeur vooraf lastig is te bepalen.

2. Energieprestatie

Tegenwoordig speelt de energieprestatie van de woning een grote rol en dat wordt de komende jaren nog veel belangrijker. Wanneer je besluit om je huis volledig te isoleren, dan mag je de voordeur natuurlijk niet vergeten. Hiermee maak je de isolatie van jouw woning compleet en voorkom je dat er toch onder de deur doortrekt. Een goed voorbeeld van een volledig geïsoleerde deur is een kunststof voordeur

3. Vulling

Het is begrijpelijk dat je geen standaard voordeur wilt hebben. Daarom is het mogelijk om je deur aan te kleden. Hierbij kan je denken aan panelen in hetzelfde materiaal als de voordeur of uit verschillende formaten glas. Vandaag de dag zijn er diverse soorten glas verkrijgbaar, waardoor de prijs sterk afhankelijk is van de isolatie van het glas. Kies je voor HR+++? Dan stijgt de prijs van jouw nieuwe voordeur aanzienlijk. 

4 Extra mogelijkheden

Wil je dat jouw voordeur net even iets anders is dan die van de buren? Kies dan eens voor de extra mogelijkheden om de deur helemaal naar eigen smaak te maken. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw voordeur volledig inbraakveilig te maken met behulp van een veiligheidscilinder. Wil je het echt extravagant maken? Dan is het zelfs mogelijk om een gouden deurklink te nemen. 

Gemiddelde prijs van een voordeur

Nu je weet welke mogelijkheden er allemaal zijn voor een voordeur, is het tijd om de gemiddelde prijs te berekenen. Kies je voor een kunststof voordeur van 90 op 220 centimeter dan ben je zo rond de €1.800 kwijt. Wil je graag aluminium deuren hebben, omdat deze beter bij jouw interieur passen? Dan ben je al snel €2.200 kwijt voor een voordeur. Dit is een groot verschil ten opzichte van een klassieke houten deur die slechts €1.400 kost. Zoals je kunt lezen is de gemiddelde prijs van een voordeur dus sterk afhankelijk van het materiaal dat je kiest.

Schrijf hier een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *