pexels-akil-mazumder-1072824

Waarom een duurzame vloer kiezen?

De klimaatcrisis speelt al jaren een enorme rol in ons dagelijks leven. Doordat steeds meer bedrijven en mensen de impact hiervan inzien, is het verduurzamen van woningen de afgelopen jaren enorm toegenomen. Niet voor niets zie je steeds vaker zonnepanelen, warmtepompen en LED-verlichting in Nederlandse woningen. Maar wist je dat je jouw bijdrage aan een gezonder klimaat ook kan vergroten met je interieur? Dit doe je door bijvoorbeeld te kiezen voor een duurzame vloer. In deze blog vertellen wij je hier alles over en kom je te weten waarom je nou moet kiezen voor een duurzame vloer. Lees snel verder en wie weet leef jij straks een stuk groener!

Waar voldoet een duurzame vloer aan

Er zijn veel mensen die beweren dat elke vloer vandaag de dag duurzaam is. Toch klopt dit niet aangezien de mate van duurzaamheid afhangt van een aantal factoren. Hierbij kan je denken aan het materiaal, het productieproces en het gebruik. De aspecten waar een duurzame vloer aan moet voldoen, worden hieronder uitgelegd:

  • Alle grondstoffen van een duurzame vloer moeten voldoen aan strenge milieuvriendelijke eisen om ervoor te zorgen dat hierbij mens en milieu niet worden belast. Gebruikte materialen moeten dus gezond zijn voor zowel mens, dier en milieu.
  • Om van een duurzame vloer te kunnen spreken is het belangrijk dat alle gebruikte materialen oneindig hergebruikt kunnen worden. Dit moet onschadelijk gebeuren zodat er geen gevaar ontstaat voor het milieu.
  • Tijdens het productieproces moet er groene energie gebruikt zijn en mag er geen schadelijke uitstoot voor mens en milieu plaatsvinden. Bovendien moet water op een verantwoorde en efficiënte wijze gebruikt worden.
  • Bedrijven moeten tevens kunnen aantonen dat het personeel goed behandeld wordt. 

Positieve invloed op je gezondheid en het milieu

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vloer, dan kijk je hoogstwaarschijnlijk naar de combinatie van uitstraling en functionele eisen. Dit is niet zo gek aangezien een vloer perfect bij jouw interieur moet staan. Toch worden tegenwoordig ook de duurzaamheid en recyclebaarheid van een vloer meegenomen om een keuze te kunnen maken. De voornaamste reden hiervoor is dat steeds meer mensen inzien dat een duurzame vloer een positief effect heeft op je gezondheid en het milieu. Met een moso bamboe vloer geniet je bijvoorbeeld niet alleen van een klassieke uitstraling, maar weet je ook zeker dat het 100% milieuvriendelijk is. 

Alle duurzame vloeren

Er zijn inmiddels ontzettend veel verschillende vloeren op de markt gebracht, waardoor het begrijpelijk is dat je door de bomen het bos niet meer ziet staan. Om jouw zoektocht naar een duurzame vloer eenvoudiger te maken vertellen wij je graag wat de beste vloeren zijn. Zo staan bamboevloeren er al jaren om bekend dat ze de meest duurzame oplossing zijn. Toch zijn er nog veel meer duurzame vloeren, zoals: kurk, linoleum, glas en beton. Met deze vloeren ben je ervan verzekerd dat het volledig duurzaam is. Wil je toch liever een vloer die deels duurzaam is? Dan is een click PVC vloer de beste keuze. Voor welke vloer je ook kiest, het zal gegarandeerd een uitblinker worden in jouw woning!

Schrijf hier een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *