pexels-karolina-grabowska-4751963

De tuintrends van 2022

In 2021 brachten we door corona meer tijd door in onze eigen tuin. Voor velen van ons is tuinieren een manier om de stress van het dagelijks leven te bestrijden. 4kleuren.nl uit Nederland geeft drie voorbeeldtuinen op basis van recente stijltrends; waarbij groen hun gemene deler is. Mensen letten meer op duurzaamheid, biodiversiteit en goed waterbeheer, waardoor er minder kans is op een overstroming. Bij hevige regenbuien kan het water snel weglopen en kan het worden opgevangen in containers (voor gebruik in je tuin). De tuintrend van 2022 is het creëren van een schone, gezonde omgeving voor mens & dier.

Kleurkeuzes in 2022

De basiskleuren van een tuin zijn erg belangrijk. Uiteraard beginnen we met groen en gaan van daaruit verder: klimop, hagen en bloemen. In 2022 zul je zien dat ook de tuinmeubelen in allerlei groentinten zullen komen. Vaak zal dit groen met grijs of bruin gecombineerd zijn. Het kleuren pallet van 2022 zal dan ook voornamelijk uit deze kleuren bestaan.

Een tuin met veel planten

Klimaatverandering en de pandemie maken ons echt bewust van hoe belangrijk het is om de consumptie te verminderen en beter voor ons milieu te zorgen. Thema’s als duurzaamheid en natuur krijgen meer aandacht. Buiten creëer je je eigen stukje groen. Een ideale omgeving om te ontspannen en in alle rust wat werk te verzetten. Met biodiversiteit en wateropvang als een van je prioriteiten, kun je proberen een klein ecosysteem na te bootsen met hoge planten (zoals siergrassen). Onze Biotooptuin is ontworpen om dit soort gevoel te behouden. De kleine vijver met waterplanten en betonnen hekken is ontworpen om te profiteren van het grind onder de grond. Hierdoor zakt regenwater snel de grond in maar wordt het ook opgevangen, wat het een traditionele maar duurzame uitstraling geeft.

Binnenstebuiten

Deskundigen zien dat de binnenkant van woningen steeds meer verbonden wordt met de tuin, dat wil zeggen dat binnen en buiten één zijn. Je huis moet meer van buiten hebben en je tuin kun je zien als een verlengstuk van je woonkamer. Zorg er eerst voor dat de buiten- en binnenoppervlakken hetzelfde zijn. Open de deuren en het lijkt veel ruimer. Een dak biedt de perfecte omgeving voor een buitenruimte. Dit kan een enorme, stijlvolle eethoek in de tuin betekenen met veel ruimte om te zitten en te ontspannen. Als u ergens woont met extreem koude winters, kan investeren in een ruimteverwarming helpen. Het geeft je het comfort om thuis te blijven zonder het gedoe van bundelen elke keer dat het te koud wordt naar je zin.

Zomerse kleuren

Felle kleuren zoals rood en oranje zijn altijd een goed idee om die feestelijke sfeer te creëren die nodig is voor Halloween of Kerstmis. Ook Nederlandse achtertuinen laten dit jaar veel grijs, natuurlijke kleuren, zwart & groen zien. Wil je een strak, stoer contrast creëren? Gebruik dan grijswaarden. Het ontwerp is geweldig om de basis van je tuin te kalmeren met groene planten. Zijn planten het enige groene in je tuin? Als je het groter wilt laten lijken, kies dan voor groene meubels en accessoires. Bekijk uw tuin met de meubels en items op hun plaats voordat u een beslissing neemt. Ook zien we deze zomer veel zwart en natuurlijke tinten. Vind je een zwart geschilderde muur of schutting te heftig? Gebruik dan zwarte potten en kleine accessoires in combinatie met een zandkleurige of terracotta wand. Het donkere zwart contrasteert goed met de lichte kleur.

Schrijf hier een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *