Een man die iets schrijft in een notitieboek

Tips voor het inrichten van je thuiskantoor

Moet je af en toe thuiswerken maar haal je geen inspiratie uit de ruimte vanuit waar je werkt? Dit is zonde want door wat kleine maar handige aanpassingen maak je van je thuiskantoor een bron van inspiratie en positieve energie. Vind je het lastig om ergens te beginnen? Volg dan onderstaande handige tips die je gaan helpen met het inrichten van je thuiskantoor. Om effectief te werken moet je uitgerust zijn, een boxspring bed is dan een mooie investering voor je productiviteit.

Start met je bureaustoel

Aangezien je waarschijnlijk de meeste tijd achter je bureau zult doorbrengen is het van essentieel belang dat je een goed bureaustoel aanschaft. Door een stoel aan te schaffen die goed bij jou past voorkom je nek- en rugklachten waardoor je op een prettigere manier door kunt werken. Nadat je je bureaustoel zorgvuldig hebt uitgekozen kun je de rest van de ruimte eromheen stijlen.  

Maak gebruik van planten 

Uit onderzoek is gebleken dat planten je rustiger maken en zorgen voor minder stress. Reden genoeg dus om snel verschillende soorten planten in te slaan want tijdens het werk kunnen we zeker wel een stress verminderen gebruiken. Ook is het een goed idee om natuurlijke bloemen in je thuiskantoor neer te zetten. Van een mooie fleurige bos bloemen word je namelijk sneller blij en het maakt de ruimte waarin je je bevindt ook nog een stuk levendiger. Dit kan er dan ook voor zorgen dat je creativiteit eerder tot uiting komt! 

Ga voor foto’s van mooie landschappen

Wanneer je foto’s of posters van landschappen aan de muren van je thuiskantoor hangt zal dit rust uitstralen en een kalmerende werking hebben. Je kamer moet er verzorgd uitzien, zorg daarom ook dat je parket tiptop in orde is. Je kunt kiezen voor een open landschap, een heldere zee, een tulpenveld of bijvoorbeeld een herfstachtig bos. Door deze mooie plaatsjes kun je tussen het werken door even je gedachten verzetten en heerlijk wegdromen. Het zal dan even lijken alsof je niet in je kantoor zit maar lekker in de natuur bent. Doordat je gedachten worden verzet zal je daarna weer met extra energie aan het werk kunnen. Je wordt er dus ook nog eens super productief door. 

Ga voor praktische meubels met functie

Als je veel vanuit huis werkt dan is het erg handig om wat grote kasten of wandplanken tot je beschikking te hebben. Hier kun je dan inspirerende boeken, studieboeken en naslagwerk in kwijt. Als je ook veel mappen en folders kwijt moet dan is het verstandig om een kast te hebben met deuren of een schuif zodat je deze kunt afsluiten. Op deze manier blijft alles overzichtelijk en ontstaat er geen rommel. Dat is heel fijn want zo blijf jij ook lekker rustig en word je niet snel afgeleid.

Wij hopen dat je met de genoemde tips aan de slag kunt om je eigen rustgevende werkruimte te creëren. Het is vooral belangrijk dat je van je kantoor een plek maakt waar je geïnspireerd wordt en waar je je prettig voelt.

Comments are closed.