Tegelverf keuken

Tegelverf voor in de keuken en badkamer

Altijd al je tegels in een handomdraai een nieuwe kleur willen geven? Tegelverf is een zeer goede oplossing. Het enige wat je hoeft te doen is wat verf aan te brengen en je kunt je badkamer of keuken in een mum van tijd veranderen. Dit scheelt toch weer het nodige breek- en sloopwerk!

Tegelverf wordt voornamelijk gebruikt in de keuken en badkamer, maar je kunt het ook goed gebruiken voor tegels in het toilet. Voor de beeldvorming heb ik een before & after foto van een toilet waarbij de tegels zijn geverfd met tegelverf.

Tegelverf gebruiken in keuken of badkamer

Het grote voordeel van tegelverf is dat je niks hoeft te breken en slopen, je kunt namelijk meteen schilderen! Er is geen rommel en je kunt in een mum van tijd veel tegels klaar krijgen! Een van de beste dingen van tegelverf is dat het goedkoper is dan het kopen van nieuwe tegels. Dus ben je geïnteresseerd in het verven van je tegels of ben je je huidige tegels vals? Probeer ze dan eens te schilderen!

Sjablonen

Je kunt de hele muur bekleden met tegelverf, maar hou je het liever wat subtieler? Verf vervolgens een paar tegels in een patroon of in een paar verschillende kleuren voor een leuk accent. Combineer accessoires in dezelfde stijl om je badkamer of keuken er geweldig uit te laten zien! Of, als je echt creatief wilt worden, gebruik sjablonen van Pinterest.

Tegelverf keuken en badkamer: Hoe werkt het?

Voordat je gaat beginnen zorg je dat je de vloer bedekt met kranten en ontvet je de tegels. Het overschilderen van tegels is een beetje anders dan andere soorten schilderwerk en de verf plakt niet zo gemakkelijk als er vuil of vet op zit. Borstel het op en gebruik een roller om het gelijkmatig te verdelen voor het beste resultaat. De meeste tegelverven zijn geschikt voor tegels en sanitair, dus je kunt zelfs je badkuip of toilet een nieuwe kleur geven. Tegels kunnen worden geverfd met tegelverf, zodat ze er nog steeds mooi uitzien in natte ruimtes. Dit betekent dat de tegels onder je douchekop geen zwarte schimmel hebben omdat ze constant vochtig zijn. Hetzelfde geld natuurlijk volledig voor alles in de keuken, dit zal echter vaak makkelijker gaan dan de badkamer.

Wil jij je tegels verven? Gebruik dan deze video!

Allereerst wil ik benadrukken dat dit geen sponsordeal is, maar simpelweg een goede uitlegvideo! Daarom delen wij deze graag met jullie. Dus voordat je aan de slag gaat kijk goed naar het filmpje.

Tegelverf keuken en tegelverf badkamer kopen

Als je opzoek bent naar goede tegelverf voor je keuken of badkamer let dan goed op. Je dient namelijk eerst een grondlaag aan te brengen. Op de website van Onlineverf.nl kun je vinden welke verf je het beste kunt gebruiken en hoe het werkt.

Tegelspray

Naast het traditionele materiaal om te schilderen wat je wilt bedekken, is er ook verf die in spuitvorm kan worden gebruikt. In Nederland zul je dit nog niet veel vinden, maar in het buitenland wordt het al vaak gebruikt. Dit betekent echter niet dat het niet goed is, je kunt het alleen niet veel vinden en zult dus goed moeten zoeken. Een bedrijf dat dit type verf produceert, heet PlastiKote en produceert het voor zowel binnen- als buitengebruik.

Comments are closed.