Een nieuwe keuken in 2022

De keukentrends van 2022

Bij veel mensen in de keuken het middelpunt van gelach en natuurlijk eten. Het is daarom belangrijk dat de keuken een fijne sfeer met zich meebrengt zodat je je echt kunt ontspannen. Ontdek in dit artikel wat 2022 ons te bieden heeft op het gebied van keukens en trends!

Less is more

Eén van de meest voorkomende aspecten was je in bijna elke keuken zult terugvinden is: minimalisme. We merken dat het steeds populairder begint te worden en dat het ook van invloed is op hoe mensen hun leven leiden. Waar we vroeger zagen dat er steeds meer spullen in de keuken kwamen is het tegenwoordig steeds vaker: ”less is more”. Zo zien we ook steeds vaker dat alle handvatten van de kastjes verdwijnen en het kliksysteem vaker wordt gebruikt. Het zelfde geld voor grote apparaten zoals een airfryer of een tostiapparaat, deze worden weggewerkt in opbergruimtes en slingeren niet meer rond. We willen een schone en vooral opgeruimde keuken zoals we die vaak zien in bladen.

Goedkoop is duurkoop

Een veel terugkerend onderwerp is toch wel de duurzaamheidstrend. Mensen kiezen namelijk steeds vaker voor een goede keuken dan een goedkope keuken. Wanneer we tijd en geld besteden aan het kopen van een nieuwe keuken, vergeten we vaak na te denken over de lange termijn en wat het in de toekomst gaat kosten. De goedkoopste keukens kunnen zelfs de duurste zijn. Duurzame beslissingen nemen is niet alleen goed voor het milieu, maar helpt ons ook bij onze budgettering. Sommige mensen vinden het moeilijk om in een keuken te investeren omdat ze bang zijn om te veel geld uit te geven aan iets dat niet elke dag wordt gezien. Maar dit is niet waar, als je nadenkt over je lange termijnplannen, kan investeren in je keuken en in de toekomst geld besparen vanwege de duurzaamheid.

Welke keuken kleur kies jij?

Iedereen heeft een eigen smaak, maar toch zien we veel dezelfde soort keukens terugkeren in 2022. Houd er echter rekening mee dat je nooit, maar dan ook nooit meer dan drie kleuren in je keuken mag verwerken. Meer dan drie kleuren zorgt ervoor dat je een te drukke keuken krijgt en dit wil je niet. De keuken hoort juist een oase van rust met zich mee te brengen. Maar wees niet bang om wat lichtere tinten of koele kleuren te gebruiken – zoals blauwgroene tinten, die kunnen helpen om wat natuurlijk licht binnen te brengen! Heb je een favoriete kleur? Veel mensen weten niet hoe ze keukenkleuren moeten kiezen. Ze willen ervoor zorgen dat ze kleuren kiezen die trendy en duurzaam zijn, maar ze kunnen er niet altijd achter komen welke het beste is. Hier komt onze website goed van pas. We hebben al het werk voor u gedaan door een lijst met verschillende kleuren te bieden waaruit u kunt kiezen op basis van uw behoeften en wensen.

Een houten keuken

Veel mensen denken dat keukens altijd wit zijn, maar houten keukens geven je een unieke look en feel. Ze zijn niet alleen stijlvol – houten oppervlakken zorgen ook voor een warme uitstraling en een ongelooflijke omgeving om in te koken. Kies voor een houten keuken en je hebt een uniek interieur.

Een witte keuken

Als je een oase in je huis wilt creëren, probeer dan eens een witte keuken. Wit is een van de zachtste en lichtere kleuren, die je ruimte een meer open uitstraling kan geven. Het past perfect bij andere heldere kleuren/patronen die bedoeld zijn om visueel stimulerend te zijn. Witte keukens zijn geweldig voor alle soorten keukens. Kijk bijvoorbeeld eens naar: landelijke witte keukens, moderne witte keukens of klassieke witte keukens.

Een grijze keuken

Ben je een fan van het “grijze” kleurenschema? Dan past een grijze keuken goed bij je inrichting. Ga voor een monochrome look kan worden bereikt met verschillende grijstinten die een aanvulling vormen op natuurlijke tinten zoals muren met textuur van steen en kiezelsteen. Voor iets meer gewaagds kan een industriële look worden bereikt door metaal, donker hout en verweerde verf te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een houten werkblad. Grijs is een warme kleur en zorgt voor een uitnodigende sfeer.

Meer sfeer met licht

Verlichting is wat de keuken geweldig maakt. Bij het restylen van je keuken wil je de juiste hoeveelheid verlichting hebben – niet te weinig, niet te veel. Probeer een centraal licht te hebben dat de keuken met licht kan overspoelen en tegelijkertijd wat ruimte laat voor sfeerverlichting. Een warme sfeer creëer je ook door een mooi middelpunt in de keuken uit te lichten. Ook zien we in 2022 veel verlichting in kasten en meer verlichting op kozijnen.

Schrijf hier een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *