Een nieuwe keuken in 2022

De keukentrends van 2022

In de meeste huizen is de keuken het centrale knooppunt waar gelach, gehuil en natuurlijk eten plaatsvindt. Keukens zijn een belangrijke ruimte om te overwegen voor elk huis. Trends komen in en uit, maar de grootste liggen achter ons, wat een goed teken is. Ontdek wat de toekomst biedt bij ons en laat uw keukenidee voor 2022 definitief worden

Overzicht en licht

Zoals we in 2022 de rest van de interieurs zien, zien we dit ook in de keuken: overzicht. Minimalisme is wat nu hot is en het is duidelijk dat het van invloed is op hoe mensen hun leven leiden. De aanhoudende trend van minder is meer dringt ook hier zeker door. Soms wil je thuis even uit ons hoofd, niet door te multitasken met alle afleiding die er is. Dit zien we duidelijk, daarom zijn handvatten inmiddels echt. Veel mensen kiezen ervoor om hun apparaten ‘aanraakgevoelig’ te hebben om ze gemakkelijker te kunnen gebruiken. Ze willen ook niet dat hun modem de hele tijd rondhangt, dus zetten ze ze vaak in keukentafels en opbergruimtes.

Kwaliteit boven kwantiteit

We zien ook de duurzaamheidstrend. Mensen waarderen al een tijdje kwaliteits “dingen” en ze zullen ook niet snel stoppen. Een hoogwaardige koffiemachine, een gasbrander voor wokken of een inbouwstoomoven zijn allemaal voorbeelden waar mensen willen investeren in duurzame producten met een langdurig potentieel en die dagelijks kunnen worden gebruikt zonder. We zijn tegenwoordig meer thuis en er is een reden waarom we meer investeren in eten en koken. Wij gebruiken natuurstenen die een hoge kwaliteit hebben. Nee, je zult geen zogenaamde kunststof keukenwerkbladen vinden, alleen echte natuursteen. Vroeger was het een grote kostenpost, maar omdat ze in de loop der jaren dunner zijn geworden, is dit nu voor veel mensen beheersbaar.

Kies je kleur

Niet iedereen geeft de voorkeur aan een volledig witte keuken. Dat gezegd hebbende, is het onmogelijk om kleur te hebben? Ja, het is mogelijk – er zijn een aantal paletten die u voor de basis kunt gebruiken. Deze omvatten wit, crème, beige om er maar een paar te noemen. Houd er rekening mee dat je nooit meer dan drie kleuren mag hebben, anders ziet het er misschien te druk uit. Maar wees niet bang om wat lichtere tinten of koele kleuren te gebruiken – zoals blauwgroene tinten, die kunnen helpen om wat natuurlijk licht binnen te brengen!

Trek de natuur naar je keuken

Het interieur is zo duurzaam mogelijk en niets blijft onopgemerkt, ook de keuken niet. Ook in deze ruimte zijn houten elementen, planten en groen populair. Bovendien is de aanwezigheid van koper en messing voor bepaalde ruimtes esthetisch aangenaam. De glans is weggelaten, we gaan massaal voor mat. Minder intensief maar ook praktischer. Geen vette vingers meer aan de kraan. Ook gaan we voor een rechte lijn, in plaats van hoekkeukens, met bijpassende grepen en kranen.

Trendneutraal

Je koopt niet per se elk jaar een nieuwe keuken. Dit kan goed passen bij de trends die momenteel in de mode zijn. Keukens hebben de neiging om minder rommelig, witter en neutraler te worden, zodat ze jaren mee kunnen gaan, zelfs als je voor de rest van je interieur zorgt. Maakt u zich geen zorgen als u zich zorgen maakt over duurzaamheid; er is meestal een goedkopere optie. Door simpelweg het type deur dat u gebruikt of een afzuigkap te veranderen, kunt u nieuwe ontwerpen bieden zonder veel meer te kosten.

Schrijf hier een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *