Inkijk raam verminderen

Inkijk raam verminderen

In een vrijstaande woning op het platteland levert dit waarschijnlijk niet veel problemen op. Als je in een drukke stad of een flatgebouw in een dorp woont, kunnen mensen jou en je komen en gaan zien – vaak zonder dat het zelfs maar de bedoeling is. Maar het kan eng zijn als mensen voor je deur opdoemen zonder zichzelf aan te kondigen! U kunt dit probleem oplossen met enkele eenvoudige tips. We hebben een lijst met praktische en stijlvolle ideeën samengesteld, dus hopelijk helpen ze!

Planten en bloemen

Soms vergeten mensen een huis tot leven te brengen met kleur en kleur krijg je als je planten en bloemen gebruikt. Bewaar ze in potten of plantenmanden voor een decoratief effect. Mix het door de grootte van je bloemen te variëren voor een leuke, speelse touch. Zo verlies je niet te veel licht. Tip: Houd rekening met de hoeveelheid zon die uw vensterbank krijgt voordat u planten schikt. In de volle zon raad ik mossen en vetplanten aan. In de halfschaduw zijn varens en andere schaduwminnende planten een goed idee! Planten zijn dus een prima oplossing voor de inkijk raam verminderen.

Folie over het raam

Een ander idee om inkijk te verminderen is het plaatsen van raamfolie. U kunt dit zelf doen, met behulp van een mes snijdt u de gewenste maat. Raamfolie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. Kies voor een leuke folie en je kunt je woonkamer ook nog eens gezellig maken!

Raamverf

Raamschilderingen zijn een leuke en creatieve manier om inkijk te verminderen. Met speciale raamverven kunt u het kunstwerk ook eenvoudig wissen zonder het glas te beschadigen. Probeer het de volgende keer dat uw kinderen om “huiswerk” vragen!

Gordijnen en jaloezieën

Je kunt ook gaan voor raamdecoratie die functioneler is, zoals rolluiken of jaloezieën. Er zijn hier veel varianten te koop die goed bij de rest van je huis zouden moeten passen.

Decoratief raamscherm

Raamschermen zijn meestal gemaakt van hout of kunststof. Ze worden gebruikt om het zicht naar buiten af te schermen, meestal het scherm dat op de vensterbank rust. Wil je wat licht binnenlaten? Overweeg dan een clear screen raambeschermer.

Glas in lood paneel

Glas-in-loodpanelen zijn een gemakkelijke manier om wat kleur en textuur aan je huis toe te voegen. Ze laten net genoeg licht binnen terwijl ze toch het uitzicht blokkeren. Om ze op te hangen, kun je ze aan de ramen bevestigen of een kleine kopen die bedoeld is om op te hangen.

Comments are closed.