Kat op een hek van een tuin

Hoe kunnen katten uit de tuin worden geweerd?

Voor wat gezelligheid zijn katten in huis onmisbaar in Nederland. Katten zorgen echter vaak voor veel overlast buiten. Ze maken meestal rotzooi in de tuinen van andere mensen. Ook kunnen katten vogels verjagen en spullen kapot maken. Dit is uiteraard erg vervelend, maar je mag absoluut geen gif gebruiken om dit te bestrijden. Er zijn genoeg andere manieren om katten te weren uit je tuin. Lees in dit artikel wat je kunt doen om jouw tuin katten proof te maken!

Hoe houd ik katten uit mijn tuin

Omdat katten extreem behendig zijn is het erg lastig om ze uit je tuin te weren. Uit ervaring kunnen we vertellen dat het werken met gaas en planten het beste werkt om katten uit je tuin te weren. De meest effectieve manier om te voorkomen dat katten je tuin binnen komen is het plaatsen van kippengaas op de plekken waar ze binnen komen. Mocht dit niet kunnen in jouw tuin of vind je het niet mee dan is het mogelijk om planten te plaatsen met stekels. Katten vinden het vervelend om langs planten met stekels te lopen.

Je tuin onaantrekkelijk maken voor de katten

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het onaantrekkelijk maken van je tuin is ook goede optie. Katten vinden het namelijk vervelend als ze hun drollen niet kunnen begraven. In zand of aarde kunnen ze dit makkelijk doen. Neem deze plekken weg en de tuin is al een stuk minder aantrekkelijk voor de katten.

Planten tegen katten

Planten kunnen je huis mooier maken en daarom nemen veel mensen ze op in hun huis. Katten kunnen echter hinderlijk zijn voor huiseigenaren. Gelukkig zijn er bepaalde planten die beide vervelende katten uit je tuin houden. Katten kunnen moeilijk zijn om mee om te gaan en planten kunnen het lukken! De sleutel is om te weten welke soorten als insectenwerende middelen werken. Zo kunt u het gewenste effect in uw tuin vormgeven. Er zijn enkele planten die u kunnen helpen katten weg te houden – denk eraan om deze te overwegen voordat u een aankoop doet!

Planten die helpen bij het verjagen van katten:

 • Ooievaarsbek (Geranium macrorrhizum)
 • Vuurwerkplant
 • Citroenverbena
 • Wijnruit (Ruta graveolens)
 • Mei- en vuurdoorn

De planten die ideaal zijn om te zetten als je katten wilt lokken en die je nodig hebt om de katten dichterbij te laten komen:

 • Nepeta cataria (bekend als wild kattenkruid)
 • Gamander (Teucrium marum)
 • Sierhaver of laag gras
 • Schildzaad (Pollen Alyssum)
 • Steenanjer (Dianthus deltoides)
 • Vetmuur (Sagina)
 • Kattengras

Wanneer je je tuin aan het plannen bent, is het goed om te weten welke planten je daar wilt hebben. Als je katten uit je tuin wilt houden, zoek dan naar planten die ze niet lusten. Dus voordat je iets in je tuin plant, moet je voldoende onderzoek doen naar wat je precies plant, anders zullen de lokale katten al je broodnodige producten stelen.

Ultrasone katten verjagen

Katten kunnen gemakkelijk worden verjaagd door middel van geluid. Er zijn veel apparaten op de markt die dezelfde soort frequentie uitzenden als een ultrasone golf. Sommige dieren kunnen niet tegen ultrasone geluiden. Daarom zijn er apparaten die een zeer hoog geluid produceren dat voor mensen nauwelijks hoorbaar is. De geluiden worden alleen geactiveerd wanneer een dier door het infrarood beweegt. De sensor wordt niet geactiveerd door bewegende dingen, zoals planten en bomen. Je kunt ook het geluids- en lichteffect activeren om je vrienden te laten schrikken.

Een voorbeeld apparaat hiervan is: Weitech Kattenverjager. Via Google kun je makkelijk meerdere soorten vinden. Verdiep jezelf in de mogelijkheden zodat je een passende keuze kunt maken.

Schrijf hier een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *