wind-power-plant-5239642_1920

Ga je verhuizen? Zoek direct een geschikt energiecontract uit!

Heb je het koopcontract voor een nieuwe woning ondertekend? Ga je een prachtig appartement betrekken of heb je een fraaie jaren-30 woning gekozen? In principe maakt het niet uit wat voor huis je gekocht hebt; het is sowieso aan te raden om op zoek naar een geschikt energiecontract te gaan.

Waarom? Omdat de postcode van jouw woning sowieso bepalend is voor het energiecontract. Dit blijkt onder meer uit het feit hoe een energievergelijker werkt. Als je van een energievergelijker gebruik gaat maken, moet je sowieso twee gegevens invullen: jouw energieverbruik en jouw postcode. Door jouw postcode in te vullen, is de vergelijker in staat om alle mogelijke energiecontracten uit te zoeken.

Let niet alleen op de tarieven

Ga je van een energievergelijker gebruik maken? Dan is de kans groot dat je al snel jouw pijlen richt op de tarieven. Dat is op zich logisch, aangezien dit één van de weinige factoren is waar je echt een specifieke vergelijking op uit kunt voeren. Feit is dat er nog veel meer factoren een belangrijke rol spelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de voorwaarden, de looptijd van het contract en een eventueel welkomstcadeau.

Meerdere leveranciers stunten regelmatig met een interessant cadeau. Zodra je klant bij hen wordt, krijg je direct dit cadeau geleverd. Let ook hierbij wel goed op de voorwaarden; in ruil voor sommige cadeaus moet je bijvoorbeeld 2 á 3 jaar klant blijven.

Probeer je verbruik zo nauwkeurig mogelijk in te schatten

Als je gaat verhuizen, heb je uiteraard geen weet van het toekomstige verbruik. Toch zijn er handige tools waarmee je dit verbruik zo nauwkeurig mogelijk in kunt schatten. Maak gebruik van één van deze tools en krijg daarmee duidelijk inzicht in de te verwachten kosten.

Let ook goed op de energieleverancier

Tot slot is het advies om goed naar de energieleverancier te kijken. Wil je bijvoorbeeld voor een grote partij, zoals Energiedirect gaan? Of wil je voor een groene energieleverancier gaan? De keuze is volledig aan jou; in ons land kun je in ieder geval uit meer dan voldoende energieleveranciers kiezen.

Schrijf hier een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *