Afbeelding van een badkamer in 2022

De badkamertrends van 2022

We nemen je ook mee naar de toekomst met ons ontwerp voor volgend jaar. We zien nu al trends ontstaan voor 2022, waarbij de badkamer weer meer een praktische ruimte is geworden en minder een toilet. Lees in dit artikel wat voor ontwikkelen we het komende jaar kunnen verwachten.

Ruimte en rust

Het is moeilijk om een helder hoofd in huis te hebben dat niet altijd wordt overspoeld met lawaai en dit geldt vooral voor de badkamer. Ja, het mag alleen worden gebruikt als dat nodig is, maar het wordt ook een vlucht uit de realiteit. Een lekker bad of een ontspannend gezichtsmasker kan een lange weg zijn om jezelf voor te bereiden op de komende dag. Gooi alle stress en sociale druk van je af en creëer je eigen zen-moment.

Wilt u de spanning van een spabehandeling maar zonder de drukte en het lawaai? U heeft nu de mogelijkheid om uw behandeling thuis te ontvangen. Houd het ontspannend met lichte kleuren en rustgevende vormen.

Terug naar de natuur

De natuurlijke sfeer is ook populair in de badkamer. Gebruik royaal planten, hout en botanische motieven om hetzelfde te bereiken. Naast aardse en vooral natuurlijke tinten. Als je toch kleur wilt dragen, dan zou groen om de hoek moeten verschijnen. Van licht tot donker, alle tinten groen doen het goed. En we zien jou ook zelf groen dragen in de badkamer. Slimme oplossingen om water en energie te besparen

De staallook

Qua materialen houden we het makkelijk. Steen, marmer en cement worden veel gebruikt voor de vloer, wastafel en scheidingswanden. Om deze industriële look te benadrukken kun je kiezen voor zwarte of mat afgewerkte armaturen die bij jouw wensen passen. Denk aan kranen en spiegels. Ook zien we het gebruik van messing en staal. Wil je naast de grote marmeren tegels ook voor meer details gaan, dan is het gebruik van mozaïektegels ook een trend. Je hoeft niet meteen de hele badkamer te doen, zelfs niet een paar

Transparantie en licht

Transparantie, licht & lucht zijn de basis van een goede badkamer. Sommige badkamers worden zelfs geïntegreerd in andere ruimtes, zoals de slaapkamer, waar je misschien een bad aantreft met alleen een glazen wand die het scheidt van andere ruimtes. Luxe badhanddoeken zijn een geweldige manier om je badkamer een instant boost te geven, of de renovatie binnenkort komt of er anders niet genoeg tijd is. Ze zullen niet alleen een ander gevoel over de ruimte creëren, maar ze zullen het ook prettiger maken om meer tijd in de badkamer door te brengen. Een ander geweldig ding dat u kunt doen, is de voegen tussen tegels in een andere kleur schilderen. Dit geeft een ongewoon effect en geeft je een voldaan gevoel na het herontwerp. Gewoon laten gaan!

Schrijf hier een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *