8k tv foto

8K: is het tijd om te investeren in een nieuwe tv?

De term 8K wordt vaak geassocieerd met de resolutie van een ultra-high-definition tv. Het kan echter ook verwijzen naar de volgende generatie 4K-tv’s. Een 8K-tv kan consumenten een veel meeslependere kijkervaring bieden. Ze kunnen vier keer het aantal pixels in 4K-tv’s bieden. Uiteindelijk zijn deze functies bedoeld om high-definition televisies nog beter te maken dan ze nu al zijn – dankzij scherpere beelden, verbeterde geluidskwaliteit en snellere verversingsfrequenties voor vloeiendere bewegingen. De wereld is de afgelopen jaren veranderd op het gebied van tv-technologie. Consumenten verwachten steeds meer van hun schermen op het gebied van beeldkwaliteit en resolutie. Daarom hebben tv-fabrikanten grotere en betere schermen geïntroduceerd die zich kunnen aanpassen aan veranderende technologische trends. Het is dus al redelijk interessant om je er in te verdiepen.

Wat is 8K en het potentieel van de technologie?

Ultra-high definition 8K-tv’s en monitoren zijn zeker een lust voor het oog. Met hun scherpe en heldere beelden zullen deze nieuwe tv’s en monitoren de kijker verdwaasd en verward achterlaten over hoe zo’n klein scherm zo’n meeslepende ervaring kan creëren. 8K is meer dan alleen een weergavetechnologie. Het is ook een technologie voor het produceren van inhoud op die schermen, wat betekent dat het de mogelijkheid heeft om de manier waarop films, games, tv-programma’s worden geproduceerd – zelfs nieuws – te veranderen. Kan 8K TV traditionele schermen echt vervangen?

Wat zijn de voordelen?

De 8K-tv’s zijn de volgende stap in de evolutie van HDTV. Ze hebben een resolutie van acht keer, wat vier keer meer is dan wat je zou krijgen van een HDTV. Het is dus merkbaar hoe deze tv’s de inhoud die we op onze tv’s bekijken, zullen veranderen. Wat zijn de voordelen van 8K-tv’s?

– U kunt meer details in een scène zien;

– Het heeft een betere bewegingshelderheid;

– Het heeft betere kleuren.

Het verschil tussen 4K en 8K

Er is heel wat verschil tussen 4K en 8K. Over het algemeen verwijst 4K naar een resolutie van 3840 x 2160 pixels en 8K verwijst naar een resolutie van 7680 x 4320. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat wanneer je tv kijkt in 4K, je ongeveer vier keer meer details ziet dan wanneer je tv kijkt in 8K. Dit betekent dat wanneer je bijvoorbeeld een film op 4k kijkt, deze vier keer scherper is dan een HDTV zou laten zien. Bovendien zijn er verschillen in hoe deze twee technologieën werken. De reeks aanpassingstechnologieën in technologie in digitale cinema maakt gebruik van 12-bits video met 14-bits audio en kleurcorrectie met 16-bits precisie.

Schrijf hier een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *